bilde av Cecilie Wendt

Ny leder i Blærekreftforeningen

Under foreningens landstreff 28.-29. mars ble Cecilie Wendt enstemmig valgt som ny leder.

bilde av Cecilie Wendt
Cecilie Wendt. Foto: Morten Brakestad

Cecilie tar over etter at Tore Langballe går av etter seks år som leder.
Cecilie er 49 år, blærekreftoperert, opprinnelig fra Sandes og bor nå i Asker med mann og to tenåringssønner.  Hun er svært engasjert i blærekreftsaken og ser frem til sitt nye verv som styreleder i foreningen.

– Jeg er både stolt og beæret over å få muligheten til å ta over dette vervet. Dette blir enormt spennende, jeg har mye å lære og gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier Cecilie.

Du vil bli bedre kjent med Cecilie i neste nummer av URO, som kommer i løpet av våren.

foto av langballe, wendt og eik Roald
Avtroppende leder Tore Langballe, påtroppende leder Cecilie Wendt og daglig leder i foreningen, Anita Eik Roald. Foto: Morten Brakestad

Praktisk og lærerikt foredrag

Gigja Gudbrandsdottir  holdt et engasjerende innlegg om oppfølgingsrutiner og kontroller. Gudbrandsdottir er til daglig er urolog ved Haukeland universitetssykehus og Volvat i Bergen.

Gigja Gudbrandsdottir.
Foto: Rannveig Øksne

Hun hadde ekstra søkelys på hva man skal være oppmerksom på mellom kontrollene. Hun var tydelig på at dersom det oppdages blod i urinen så er det viktig å utelukke infeksjon. Pasienter bør kontakte fastlegen for å få urinen dyrket, urinen skal ikke hentes fra urinposen, og infeksjonen skal behandles hvis aktuelt. Dersom det ikke er en infeksjon så er det viktig å ta kontakt med sykehuset for å få fremskyndet kontrolltime. Smerter eller redusert allmenntilstand skal også vurderes av fastlege. Gudbrandsdottir var tydelig på at alle pasienter må vurderes individuelt. 
– Blærekreft og blærekreft er ikke det samme. Det er en utrolig variert sykdom, og vi prøver å skreddersy behandling og kontroller for pasienter.  

Presentasjon av livskvalitetsundersøkelse

Masterstudenter fra OsloMet har gjennomført en undersøkelse om livskvalitet hos blærekreftpasienter. Resultatene ble presentert på landstreffet av professorene Borghild Løyland og Ellen Karine Grov. Hensikten med studien var å fremskaffe kunnskap om livskvalitet hos personer som har eller har hatt blærekreft i Norge.

Tekst og foto: Rannveig Øksne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.