Pasienthistorier


Å dele er både lærerikt og betryggende for andre. Ønsker du å dele din historie med oss? Vi hører gjerne fra deg, enten som pasient eller som pårørende til en som er rammet av sykdommen. Send oss en e-post: post@blaerekreft.no
Ti år med tilbakefall
Gjennomsnittlig har Peter Lukas blitt operert to ganger årlig siden han ble diagnostisert med blærekreft som 41-åring i 2011. – Jeg er ikke engstelig og bekymrer meg ikke for tilbakefall. Jeg tenker ikke på morgendagen. Mitt livsmotto er at hvis jeg visste at verden gikk under …
Noe menn prater lite om
Da Odd Helge Liestøl fikk blærekreftdiagnosen, bestemte han seg for å være åpen om det fra dag en. Han oppdaget at han ikke var alene om sykdom som rammer menns underliv. Tekst: Veronica Rinde HalvorsenFoto: Privat Da Odd Helge Liestøl fra Evje oppdaget blod …
Nå har jeg livskvalitet igjen
Lang vei tilbake: Et godt liv var målet. Det føler Gunhild Navjord at hun nå har klart. Gunhild Navjord ble fast bestemt på å ta styring for hvordan hun skulle takle å få en alvorlig kreftdiagnose og satte seg som mål å klare å …
Mer blest om blærekreft
Kreft omtales oftere av mediene enn alle andre sykdommer. Men noen kreftformer hører vi fremdeles lite om. Økt oppmerksomhet kan bety økt overlevelse. Tore Langballe (54) bestemte seg for å gjøre alvor av barndomsdrømmen om å fly da kan fikk blærekreft. Nå er han …
Immunterapi ble redningen
– Alt håp var egentlig ute, forteller Anita Eik Roald (57). Legene hadde gitt meg tre til seks måneder igjen å leve, men som et enestående lykketreff fikk jeg mulighet til å delta i et forskningsprosjekt på immunterapi – det ga meg nytt håp. …
I åpenhetens tjeneste
– Ser man på antall medietreff, er blærekreft den minst populære kreftformen i forhold til hyppighet, sier Bernt A. Andersen. Mangelen på fokus har trigget ham til å være åpen om sykdommen. Knapt et år etter at han fikk hjerneslag, fikk Bernt A Andersen …
Fungerer igjen med ny blære
Raskt tilbake: Knut-Arne er godt fornøyd med å kunne fortsette med et aktivt liv og lever godtmed den nye blæren. For Knut-Arne Jørgensen har det gått over all forventning etter operasjonen. Han er derimot ikke imponert over primærhelsetjenestens kunnskap om blærekreftsymptomer. Tekst: Veronica Rinde …
Ble ikke hørt
Tøff tid: Anne Turid Thales historie er sterk. Nå håper hun at den vil hjelpe til med å belyse hvor viktig videre utredning av symptomer er. Det har kostet henne mye å vente tre år på utredning. Anne Turid Thales ønsker ikke å leve …
Å bli rammet av kreft oppleves ofte som noe svært dramatisk. Det å få snakke med noen som har opplevd noe av det samme, er ofte til stor hjelp. Blærekreftforeningen har derfor mange frivillige som kan stille opp for deg dersom du behøver litt ekstra støtte.
Les mer om våre likepersoner på denne siden.