Verdens kreftdag 2020

I samarbeid med Kreftforeningen vil det bli ulike arrangement i anledning dagen.
Ingen skal møte kreft alene! (4. februar 2020)

I år var Blærekreftforeningen for første gang til stede på Kreftforeningens Vitensenter der Verdens Kreftdag ble markeret.

Temaet i år var «ingen skal møte kreft alene» noe som er helt i tråd med vår strategiplan for 2020 der det å styrke vårt likeperson-apparat var første prioritet. Så allerede 16. februar hadde vi 14 nye likepersoner klare til tjeneste, for alle de som behøver noen å snakke med når sykdommen rammer. Du finner en oversikt over diss her.

Å bygge nettverk er viktig for oss i Blærekreftforeningen, og de 17 assosierte medlemsforeningene i Kreftforeningen var alle til stede på Vitensenteret i Oslo. Vi ser på dette samarbeidet som en gyllen anledning til å kunne øke aktiviteten for våre medlemmer over hele landet, dersom vi innimellom også samles på tvers av kreftformer. Dersom et møte omhandler temaer som f.eks. «å leve med usikkerhet» eller «livsmot og livsglede», så blir det mindre viktig om man er lungekreftrammet, eller har blærekreft. I noen fylker er dette samarbeidet allerede godt i gang. I Nordland (Rana) f.eks. møtes flere forskjellige pasientforeninger hver 14.dag til ulike aktiviteter, alltid med en reperesentant fra Blærekreftforeningen til stede. Flere kan således treffes, utbytte erfaringer, og få utvidet sin kunnskap i et større felleskap enn om man skulle møtes i små enheter en sjelden gang, hver for oss. Sammen er vi sterkere, er vårt motto.

Tore og Anita på Vitensenteret i anledning verdens kreftdag

Her er et utklipp fra Rana Blad. Les mer om dette samarbeidet her hvor Blærekreftforeningens styremedlem og likeperson Svein Laberg, er en viktig støttespiller.

BER DEG INN: F.v. Terje Vonstad, Svein Laberg fra Blærekreftforeningen, Ellen Moen og daglig leder i Termik Rana, Elin Smith-Hansen. Foto: Øyvind Bratt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.