Litt mer om våre likepersoner

Kontakt en likeperson

I Blærekreftforeningen er vi så heldige å ha et flott team av medlemmer som stiller opp for deg dersom du føler for å snakke med noen om sykdommen din. Det kan være noe du lurer på, noe du gruer for, eller noe som du bare har lyst til å fortelle. Vi er her for deg!

Som medlem kan du ringe oss direkte eller
kontakt oss på våre private e-postadresser

Å leve med kreftsykdom er krevende. Det er mange spørsmål som melder seg og kanskje mye man går og grubler på. Leger og helsepersonell står i førstelinjen, men det kan innimellom være godt å få høre hvordan livet med blærekreft kan være hos de som har opplevd sykdommen på egen kropp. Vår likepersontjeneste består av 14 personer som har kommet seg igjennom sykdommen og har fått tid til å bearbeide sin egen opplevelse. De har alle minimum et to dagers kurs i likepersonarbeid, og de ønsker å bidra litt ekstra for å kunne være til støtte for andre.

Samlet sett så har de erfaringer innen alt fra BCG-skyllinger, fjerning av blæra og blålysbehandling til spredning, cellegift og immunterapi, for å nevne noe. Vi kan lose deg videre til riktig person, dersom du ønsker å treffe en som har akkurat den spesielle erfaringen du ønsker å vite mer om.

Alle likepersoner har taushetsplikt. Det er viktig å merke seg at de ikke er helsefaglig utdannet og derfor ikke kan gi helsefaglige råd.

Du kan du ta kontakt med oss når du selv ønsker det, men husk at dette er en frivillig tjeneste, og at det innimellom kan være slik at det ikke passer med en slik samtale der vi befinner oss. Da avtaler vi bare ny tid, og ringer deg opp igjen 🙂


Tore D. Langballe Tlf: 907 77 841
E-post: tore.langballe@gmail.com

Tore bor i Bærum. Han oppdaget en svulst i blæren så stor som en tennisball. Ble operert og fikk den fjernet, men må stadig til kontroll og redselen for at det plutselig kommer tilbake ligger der hele tiden. Tore er styreleder i foreningen og har mange gode kontakter i Kreftforeningen og i helsesektoren.

Knut-Arne Jørgensen, Tlf: 906 34 906
E-post: knjorgen@gmail.com

Knut-Arne bor i Arendal. Han måtte fjerne blæren etter at det ble oppdaget flere svulster i blæren. Han fikk laget en såkalt erstatningsblære, det vil si et reservoar laget av tarm med kanal den vanlige veien. Knut-Arne lever fint med det i dag, og er en ihuga alpinkjører.

Jørgen Knudsen, Tlf: 456 00 611
E-post: jknuds1@online.no

Bergenser bosatt i Oslo. Jørgen har det vi kaller for vanlig stomi, pose på magen. Han har stått frem i media for å få satt mer fokus på denne kreftformen og er også med i vår informasjonsfilm på nettsiden. Han synes livet med pose på magen går helt fint, og har lang erfaring og god kunnskap om stomi.

Chava Savosnick, Tlf: 918 52 613
E-post: chava@vikenfiber.no

Chava bor i Oslo og har en spesiell type blærekreft som kalles Carsinoma Insitu. Dvs. små, men hissige overflatesvulster i blæreveggen, som stadig kommer tilbake. De kan spre seg raskt, dersom de ikke holdes i sjakk. Hun har derfor gjennom flere år tatt utallige utskrapninger (TUR-b) og regelmessige BCG-skyllinger. Hun er også den eneste som har erfaring med blålysmetoden.

Hans-Petter Isaksen, Tlf: 454 29 866
E-post: hapeis@gmail.com

Hans-Petter bor i Bergen. Han har også «vanlig stomi», eller Bricker som det også kalles. Det vil si at han ikke har reservoar inne i kroppen, men urinen går rett fra nyrene og ut i posen. Hans-Petter er også å treffe til ulike tider på Vardesenteret ved Haukeland, der han er aktiv i likepersonsarbeidet.

Anita Eik Roald, Tlf: 930 48 535
E-post: aeroald@gmail.com

Sunnmøring bosatt i Oslo. Kreften startet i nyrebekkenet og ikke i selve blæren. Fikk fjernet den ene nyren, men fikk deretter aggressiv spredning til lever og lymfe. Fikk systemisk cellegift og deretter ble hun med i et klinisk studie immunterapi. Immunterapi er nå godkjent som 2.-linjebehandling i Norge.

Roar Connrad Warloff, Tlf: 909 19 111
E-post: roarw40@live.no

Roar er bosatt i Mjøndalen og er en av flere som har vært aktive i foreningen i mange år. Han er ikke bare pasient, men også pårørende. Roar har hatt flere skyllinger med BCG og fått TUR-B operasjoner (fjerner svulster kirurgisk gjennom urinrøret)

Elin Schive

Elin Schive, Tlf: 415 42 082
E-post: elin.schive@gmail.com

Elin bor på Inderøy utenfor Trondheim. Hun har vanlig stomi men har også måttet ha nyrekateter i en periode, (Nefrostomi) etter en del problemer. Hun har også erfaringer med TUR-B og blæreskyllinger med BCG. Elin har i tillegg lang erfaring fra forvaltningen i helsesektoren.

Willy Østnes, Tlf: 932 59 731
E-post: lisewilly@hotmail.com

Willy bor på Flateby i Enebakk. Han gikk igjennom TUR-B og blærekyllinger for mange år siden, og er heldigvis fortsatt frisk og aktiv. Han har vært likeperson i foreningen i flere år.

Audhill Sund, Tlf: 97704701
E-post: audhillsund@hotmail.com

Audhill bor i Bodø. Hun har gjennomgått TUR-B og BCG-skyllinger og går fortsatt til jevnlige kontroller. Hun er dessuten leder for et eget kvinnenettverk i Blærekreftforeningen og administrerer Facebook-gruppen Blærekreft-kvinner, hvor alle damer med denne sykdommen er velkommen.

Olav Arne Rognlien, Tlf: 414 44 586
E-post: ol-arn-r@online.no

Olav bor i Hokksund og har også vært med i foreningen i mange år. Han har erstatningsblære (reservoar laget av tarm med kanal den vanlige veien) og har også måttet gå igjennom systemisk cellegiftbehandling (intravenøst) Gemcitabine/Cisplatine/Karbopaltin.

Britt Foss, Tlf: 926 05 018
E-post: fossbrittiren@gmail.com

Britt bor i Drammen. Hun har vanlig stomi som hun lever godt med, men er også opptatt av å få frem hvordan en slik operasjon kan påvirke livet til de som må fjerne blære og omkringliggende organer. Hun er dessuten vår representant i fagrådet for stomi i HELFO.

Svein Laberg, Tlf: 913 42 884
E-post: s-lab@hotmail.no

Svein bor i Mo i Rana og er aktiv i foreningen både sentralt og lokalt. Sammen med andre pasientforeninger i området arrangerer han temacafè og møter annen hver uke hvor folk med alle typer kreft kan møtes. Han har vanlig stomi og lang erfaring med det.

Steinar Bjølgerud, Tlf: 986 71 217
E-post: steinar.bjolgerud@ebnett.no

Steinar er bosatt i Drammen og har fått tilbakefall av sykdommen med spredning til lymfer. Han fjernet først blæren, men etter flere år kom kreften tilbake. Han er med i en klinisk studie på blærekreft og får vi dette en helt ny behandling, infusjon av en blanding av cellegift og immunterapi.