Vi ønsker velkommen til et svært spennende seminar hvor vi vil få presentert de nyeste tallene fra Nasjonalt kvalitetsregister for blærekreft, vi får innsikt i siste nytt innen behandling og studier på avansert blærekreft, mer kunnskap om behandlingstilbud i det private helsevesenet, samt oppdatert informasjon om kombinasjon av BCG-skyllinger og immunterapi kan redusere risikoen for tilbakefall ved lokal og lokalavansert blærekreft.
Alle interesserte er velkomne!
Dørene åpner kl. 1645, foredragene starter kl. 17:00.
PROGRAM:
• 17.00 – 17.20
Hva kan de nye tallene fra Nasjonalt kvalitetsregister på blærekreft fortelle oss? Er det fortsatt store regionale forskjeller med tanke på behandling og overlevelse? I fjor kom de aller første, og svært oppsiktsvekkende tallene fra Kreftregisteret ut. Silje Spinnangr Olsen, som er ansvarlig for Nasjonalt kvalitetsregister for blære- og urotelkreft, vil presentere de viktigste tallene fra årets nye register. Bettina Kulle Andreassen, forsker og mangeårig ansatt ved Kreftregisteret, vil også være til stede for å svare på evt. spørsmål.
• 17.30 – 18.00
Dagens behandlingstilbud og lovende studier ved metastaser. Behandlingen har endret seg mye de siste årene, og takket være nye medisiner har overlevelsen for avansert blærekreft heldigvis blitt noe bedre. Men hva har egentlig skjedd de siste årene? Mohsan Ali Syed, overlege på onkologisk avdeling ved Akershus universitetssykehus forteller om behandlingen og presenterer noen av de spennende kliniske studiene som pågår akkurat nå. Studier som trolig vil kunne gi færre tilbakefall og lengre liv for flere.
• 18.00 – 18.20
Kaffepause og mingling
• 18.20- 18.45
Behandling av lokal og lokal avansert blærekreft. Kan BCG-skyllinger og immunterapi sammen redusere risikoen for tilbakefall? Urolog og avdelingsleder Stig Müller ved Ahus presenterer de ulike alternative løsninger for ny urinavledning etter cystektomi. Det man kaller en-block-operasjon er en nyere teknikk som de nå vil se nærmere på i en nasjonal studie. Immunterapi blir stadig oftere brukt på blærekreftpasienter, – kan det også ha nytte for lokal og hissig blærekreft?
• 18.45- 19.05
Privat og offentlig behandlingstilbud. Norge har et av verdens beste behandlingstilbud for pasienter med blærekreft. Likevel vet vi at nyere medisiner ofte blir tilgjengelig hos private aktører før de kommer alle pasienter til gode gjennom de offentlige sykehusene. Marius Normann fra Kreftklinikken forteller om en ny og lovende type behandling han tilbyr på klinikken, en behandling som skal opp til vurdering i Beslutningsforum.
Seminaret er støttet av legemiddelselskapene: MSD, MERCK og MEDAC