Sykdommen ingen snakker om

Hvorfor kan alle og enhver snakke om prostatakreft og forhøyet PSA, mens ingen snakker om blærekreft? Greit nok at prostatakreft er den hyppigste kreftformen blant menn, men blærekreft er tross alt den 4. hyppigste. Så hvorfor?

Er det fordi menn generelt ikke snakker om helsa si? Er det fordi urinblæra er et ekskresjonsorgan og ikke direkte involvert i forplantningen slik prostata er? Er det fordi ingen har begynt å snakke om dette i offentligheten, og derfor er det ingen som tør å begynne? Blærekreft er nærmest tabubelagt. Er det noen her som vil være med og endre dette? Kommentèr!

4 kommentarer

 1. Hanne R. Fladby

  Klart jeg vil være med å endre dette tabulagte området. Setter stor pris på å få grei informasjon som en kan forstå og evt formidle videre. Håper denne siden kan være mange til hjelp, slik at en har andre snakke med om samme sykdom og om tanker som kommer.
  Hilsen Hanne.

 2. Pingback: Grafikere og blærekreft | Den gule bloggen

 3. Knut-Arne Jørgensen

  Hei!
  Jeg vil gjerne være med å spre informasjon om denne sykdommen.
  Jeg hadde aldri hørt om blærekreft for jeg fikk det selv. Men hørt masse om prostatakreft. Symptomene er jo ganske like. Jeg oppsøkte lege med mistanke om prostatakreft, men han fant ingenting. 9 mnd senere ble det konstatert langt framskreden blærekreft…

  1. Blærekreftforeningen

   Å heisann, det var litt av en historie! Hvordan går det med deg nå? Det er klart du skal få være med og spre informasjon om dette sykdommen! Jeg foreslår at du melder deg inn i Blærekreftforeningen (den røde knappen på forsida av nettstedet vårt), og deretter ringer 47489600 så kan vi ta en prat om hva og hvordan. Høres det ut som en plan? Hjertelig velkommen på laget!

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.