Likepersonstjenesten

I Blærekreftforeningen er vi så heldige å ha et flott team av medlemmer som stiller opp for deg dersom du føler for å snakke med noen om sykdommen din. Det kan være noe du lurer på, noe du gruer for, eller noe som du bare har lyst til å fortelle. Vi er her for deg!

Å leve med kreftsykdom er krevende. Det er mange spørsmål som melder seg og kanskje mye man går og funderer på. Noen har gått den stien tidligere, og kan dele av sine erfaringer med deg. De har gått å på kurs, blitt sertifiserte, og stiller altså opp som det pasientforeningene her til lands kaller for en likeperson. Det er medlemmer som selv har blærekreft, eller som lever tett på noen som har kreft. Samlet sett så har de erfaringer innen alt fra BCG-skyllinger, fjerning av blæra, til spredning, cellegift og immunterapi.

Alle likepersoner har taushetsplikt. Det er viktig å merke seg at de ikke er helsefaglig utdannet og derfor ikke kan gi helsefaglige råd. Men de kan snakke ut fra egen erfaring, lytte og dele praktiske råd og informasjon som de etter hvert har fått kunnskap om.

Her er navn, telefonnummer og e-post adresser til våre sertifiserte likepersoner. De kan du ta kontakt med når du selv ønsker det. Men husk, dette er en frivillig tjeneste, så det er ikke alltid at det passer å ta samtalen din umiddelbart. Legg da igjen beskjed slik at de kan ringe deg opp igjen.