Bli med på nettmøte, du også!



Det å kunne dele sine erfaringer med andre som er i samme situasjon opplever de fleste som svært berikende.
Vi vil derfor gjerne bidra til å føre enda flere blærekreftrammede sammen. Se litt på disse filmene i ro og mak, og la deg bli inspirert til å delta på våre medlems-treff på nettet, før vi treffes "på riktig". Det er ikke så veldig vanskelig, og vi hjelper deg gjerne!

Stine Brynildsen, høgskolelektor på seksjon for IKT og læring ved avdeling for lærerutdanningen (HiØ)

I Blærekreftforeningen ønsker vi å legge til rette for at alle våre medlemmer skal kunne delta på videomøter inni mellom. Det å kunne møtes på tvers av sted og uavhengig av pandemi og
helse, tror vi er svært viktig. Samtidig vet vi at mange kan føle seg usikre og uerfarne når det gjelder å bruke digitale verktøy. Du vet kanskje ikke helt hva et videomøte i Teams er, eller hvordan du, rent teknisk, får blitt med? Ikke fortvil,- du er ikke alene, men nå kan du gjøre noe med det.

Vi har nemlig inngått et samarbeid med høgskolelektor og digitalpedagog Stine Brynildsen, som har lang erfaring med å jobbe med digitale verktøy i skole og utdanning, og som har utformet flere undervisningsvideoer som håper vil kunne hjelpe deg godt i gang.

Hun har laget noen korte (5-6-minutter) opplæringsvideoer som du kan se akkurat når det passer deg, og hente opp igjen, dersom du skulle glemme noe.
Videoene er ment for deg som har litt digitale ferdigheter i bunnen, som f.eks. at du har og kan lese e-post, du kan google på internett og/ eller du er medlem i sosiale medier, som f.eks. Facebook. Hvis du ikke har noen særlige ferdigheter, og kanskje heller ikke e-post, men likevel vil lære deg Teams kan du også se videoene OG kan du kontakte oss, så hjelper vi deg!


Videoprosjektet er en del av et større prosjekt hvor vi ønsker å oppnå mer nærvær og mindre ensomhet. Prosjektet er støttet av Stiftelsen-DAM.

LYKKE TIL!



1) VELKOMMEN!
I denne første filmen har Stine som mål å motivere (særlig deg som er litt skeptisk) til å kaste deg ut i videomøtenes verden. Du får også høre henne fortelle litt mer om filmene og tankene bak.


Tips til hvordan du kan bruke funksjonene bedre!

Du tenker kanskje at det å se en undervisningsvideo er det samme som å se en hvilken som helst video? Men sånn er det ikke alltid. I denne filmen får du nyttige tips til hvordan du kan bruke funksjoner på YouTube til å f.eks. stoppe, spole, senke farten på filmen og slå på undertekster. Dette er en nyttig film å se, før du ser de andre.


2) Hvordan bli med i et Teams videomøte fra PC?

Filmen viser deg sakte og rolig hvordan du kan bli med på et medlemsmøte som du har fått invitasjon til på e-posten din.


3) Grunnleggende funksjoner i et Teams videomøte.

Bli kjent med de mest grunnleggende funksjonene i videomøtet, samtidig som du lærer litt mer om «videomøte-etiketten! NB! Videoen tar utgangspunkt i Microsoft Teams appen – ikke et videomøte i nettleser, men ikonene og funksjonene er stort sett like. Se også video som forklarer litt mer om app vs. nettleserversjonen av Teams.


4) Teamsmøte i nettleser eller i Teams-app?

Denne videoen tar for seg forskjeller og likheter mellom å delta i videomøter via nettleser og i appen. Den forklarer også hva en nettleser og en app er – i korte trekk. Videoen er ment for deg som har lyst til å gå litt videre fra filmen «Hvordan bli med i et Teams videomøte fra PC?» – som er et naturlig skritt så snart du har blitt mer vant til å bruke verktøyet (i nettleseren).


5) Fem tips å tenke på når du deltar i et møte.

Du vet hvordan du skal oppføre deg i en forsamling av folk der alle er fysisk tilstede. Men hva bør du tenke på når du deltar på et videomøte? Stine gir deg fem enkle tips som forhåpentligvis kan gjøre deg tryggere på å delta.


6) Hvordan invitere til egne møter i Teams?


Til sist i denne kursrekka, får du lære mer om hvordan du selv kan opprette en personlig Microsoft-konto og invitere medlemmer, familie, venner eller andre til egne videomøter.


Noen flere nyttige lenker: