Hvordan oppdager man blærekreft?

Har du noen gang sett at urinen din har vært litt rødlig?

Hvis ikke du har en god forklaring på hvorfor den var rød akkurat da, eller hvis det har vedvart, så kanskje du skal ta en tur til fastlegen?

Blod i urinen kan skyldes mange ting, hvorav den kanskje mest alvorlige er kreft i urinblæra. De fleste som diagnostiseres med blærekreft blir funnet ved at legen eller de selv oppdager blod i urinen. Noen kommer også til legen med vannlatingsbesvær, smerter ved vannlating eller i bekkenet, eller andre problemer i samme område. Slike problemer har SOM OFTEST en enkel forklaring og ofte en like enkel kur, men for sikkerhets skyld…..

Hvis du er pasient, hvordan oppdaget du at du hadde blærekreft?

3 kommentarer

 1. Pingback: Grafikere og blærekreft | Den gule bloggen

 2. Per Chr.

  Så vidt jeg ser er det ikke nevnt ett ord om blod i sedceller. Jeg kontaktet et meget anerkjent legesenter i Oslo (Volvat) ved flere anledninger om mine funn, til ingen nytte. Urologen mente det ikke var uvanlig og at det sikkert skulle bli borte uten behandling.
  Først i 2012 fikk jeg blod i urinen. Men, dette ble behandlet som en urinveisinfeksjon, med pencillin, også av min daværende fastlege. Først da jeg kom til en ung lege på Tønsberg sykehus, etter pencillinkur nr. 2 , ble jeg bedt om å kontakte urolog snarest grunnet alvorlig kreftfare. Etter CT ble det påvist blæretumor størr. 2×2,5 cm. Ble operert
  på Heidelberg Universität Klinik 8 dager etter. Fikk ny «kunstig» blære.Etter 5 år er jeg fortsatt kreftfri. Jeg tisser normalt, men litt tregere. Bruker derfor ganske ofte praktiske katerer fra Coloplast: Speedcath. Min lege var Prof.dr. med Markus Hohenfällner. Liten detalje: Jeg hadde 7 slanger ut av maveregionen- for måling av urin fra nyrer, ny blære, og fra 4 lymfer. Væsken ble tømt og målt dag og natt under det 5 uker lange oppholdet på sykehuset. Aldri infeksjon. Prisen var ca. kr. 160.000. Fikk utrolig profesjonell behandling. Følte meg trygg fra første stund. Og jeg lever fortsatt et helt normalt liv.

  1. Blærekreftforeningen

   Hei Per Chr.! Det er riktig at blod i sædvæsken ikke pleier å oppfattes som noe varselsignal om blærekreft. OM det var det i ditt tilfelle er det ingen som vet, siden vi ikke vet hvor lenge dine svulster har befunnet seg i blæra di. Det som ikke skulle ha skjedd, var at du ble satt på antibiotika i stedet for å bli henvist til urolog da du fikk blod i urinen. Men det viktigste er at du til slutt fikk god hjelp og at det nå går bra med deg!

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *